پارتیشن هوشمند چیست؟ مزایا و معایب آن

پارتیشن هوشمند یک نوآوری در زمینه جداسازی و تقسیم‌بندی فضاهای اداری، تجاری و حتی مسکونی محسوب می‌شود. با توجه به تکنولوژی پیشرفته به کار برده شده در این نوع از پارتیشن شیشه ای، می‌توان استفاده از نور طبیعی را بهینه سازی کرد، مصرف انرژی را کاهش داد و فضاهایی چند منظوره با حفظ حریم خصوصی به وجود آورد. برای آشنایی بیشتر با پارتیشن هوشمند، انواع، مزایا و معایب، ویژگی‌ها و کاربردهای آن از شما دعوت می‌کنیم در ادامه همراه ما باشید.

پارتیشن هوشمند چیست؟

پارتیشن هوشمند نوعی پارتیشن اداری مدرن و پیشرفته می‌باشد که محبوبیت زیادی را در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است. در دکوراسیون امروزی، برای تقسیم بندی و جداسازی محیط‌های اداری به جای دیوار و پارتیشن‌های سنتی چوبی و شیشه‌ای از پارتیشن هوشمند استفاده می‌شود.

پارتیشن هوشمند را می‌توان از راه دور توسط تلفن همراه یا ریموت، تنظیم و کنترل کرد. مثلا به راحتی می‌توان با فشردن یک دکمه، شیشه آن را مات کرد. این پارتیشن‌ها به عنوان عایق صدا و انرژی نیز عمل می‌کنند. می‌توان پارتیشن‌های هوشمند را با ترکیبی از فریم‌های چوبی یا آلومینیومی به همراه شیشه هوشمند به اجرا درآورد.

پارتیشن هوشمند چیست
نوعی پارتیشن هوشمند

انواع پارتیشن هوشمند

پارتیشن هوشمند در دو نوع زیر وجود دارد:

  1. پارتیشن هوشمند تک جداره: در پارتیشن شیشه ای تک جداره هوشمند از یک لایه شیشه استفاده می‌شود و به همین دلیل، هدر رفت انرژی نیز در آن بالاست، از طرفی عایق صدای خوبی هم نیست.
  2. پارتیشن هوشمند دو جداره: این نوع پارتیشن شیشه ای دو جداره هوشمند از دو لایه شیشه تشکیل شده، با استفاده از آن به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی می‌گردد. عملکرد خوبی در کنترل صدای محیط دارد. دوام بهتری داشته و در کل نسبت به پارتیشن هوشمند تک جداره از طرفداران بیشتری برخوردار است.

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند نوعی شیشه است که می‌تواند خواص خود را بر اساس محرک‌های خارجی مانند نور، گرما یا الکتریسیته تغییر دهد. به عنوان شیشه قابل تعویض، شیشه حریم خصوصی یا شیشه الکتروکرومیک شناخته می‌شود. فناوری شیشه‌های هوشمند در سال‌های اخیر به دلیل کاربردهای متعدد آن در صنعت ساخت‌وساز، صنعت خودروسازی و صنعت هوافضا و غیره، محبوبیت زیادی به دست آورده است.

یکی از معروف‌ترین انواع شیشه هوشمند، شیشه الکتروکرومیک است. این نوع شیشه با اعمال یک ولتاژ کوچک به لایه‌ای از مواد الکتروکرومیک میان دو لایه شیشه کار می‌کند. ولتاژ باعث واکنش شیمیایی در ماده الکتروکرومیک شده و در نتیجه آن، شیشه حالت مات به خود می‌گیرد. وقتی ولتاژ معکوس می‌شود، شیشه به حالت اولیه خود (شفاف) بازمی‌گردد.

شیشه هوشمند در طیف وسیعی کاربرد دارد. مثلاً در صنعت ساختمان، می‌توان از آن برای پنجره‌ها، سقف‌های شیشه‌ای و پارتیشن‌ها استفاده کرد که با توجه به ساعات روز یا میزان نور خورشید، شفافیت آنها تغییر می‌کند. این کار می‌تواند با کاهش نیاز به نور مصنوعی یا تهویه مطبوع، مصرف انرژی را کاهش دهد. همچنین با استفاده از شیشه هوشمند به عنوان پارتیشن در ادارات یا هر مکان دیگر، کاربران می‌توانند سطح حریم خصوصی را کنترل نمایند بدون اینکه نور طبیعی را فدا کنند.

مزایا و معایب پارتیشن هوشمند چیست؟

مزایای پارتیشن هوشمند:

  • حفظ حریم خصوصی: یکی از مهم‌ترین مزایای پارتیشن‌های شیشه‌ای هوشمند، حفظ حریم خصوصی است. با توانایی تغییر حالت شفاف به مات، این پارتیشن‌ها می‌توانند امکان دیده شدن از بیرون را کاهش داده و حریم خصوصی افراد را تضمین کنند.
  • تنظیم نور: پارتیشن هوشمند به کاربران اجازه می‌دهد تا میزان نور عبوری را کنترل کنند. با تغییر شفافیت شیشه، می‌توان میزان نور طبیعی را به دلخواه تنظیم کرد و از نور بیشتری بهره برد.
  • طراحی زیبا و مدرن: پارتیشن‌ شیشه‌ ای هوشمند دارای طراحی مدرن و زیبا است که به زیبایی فضا کمک می‌کند.
  • نگهداری و نظافت آسان: بر خلاف پارتیشن‌های سنتی، پارتیشن‌های هوشمند به راحتی قابل شستشو و نظافت هستند و نیاز به نگهداری زیادی ندارند.
  • قابلیت تعویض: پارتیشن هوشمند، قابلیت تعویض و تغییر دارد و در صورت نیاز، می‌توان آن را با پارتیشن‌های دیگر جایگزین کرد.

معایب پارتیشن هوشمند:

  • هزینه نصب و راه‌اندازی پارتیشن‌ هوشمند نسبت به دیگر پارتیشن‌ها بیشتر است.
  • پارتیشن‌های هوشمند نیازمند تکنولوژی و اتصالات برقی هستند که در صورت خرابی، نیاز به تعمیرات تخصصی دارند.

ویژگی پارتیشن هوشمند

پارتیشن‌های شیشه‌ای هوشمند دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که آن‌ها را از پارتیشن‌های سنتی متمایز می‌کند. این پارتیشن‌ها قابلیت کنترل از راه دور را دارند، به این معنا که می‌توان با استفاده از دستگاه‌های هوشمند مثل: تلفن همراه یا ریموت، وضعیت آن‌ها را بین دو حالت شفاف و مات تغییر داد. این ویژگی بسیار کارآمد است، زیرا امکان بهبود حفظ حریم خصوصی یا استفاده از نور طبیعی را در فضاهای مختلف فراهم می‌کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم پارتیشن‌های شیشه‌ای هوشمند، حفاظت امنیتی است. با توانایی تغییر حالت از شفاف به مات، این پارتیشن‌ها می‌توانند در شرایط ناگهانی یا برای حفظ امنیت افراد در داخل فضا مؤثر باشند.

انعطاف‌پذیری و طراحی زیبا نیز از ویژگی‌های دیگر پارتیشن‌‌های هوشمند است. آن‌ها دارای طراحی مدرن و جذابی هستند و قابلیت تنظیم و تغییر محل دارند. این قابلیت‌ها‌ امکان جابجایی و نصب مجدد را فراهم می‌کنند و به محیط کار زیبایی و نظم می‌بخشند.

علاوه بر موارد بالا، پارتیشن‌های شیشه‌ای هوشمند، صدای بیرونی را فیلتر می‌کنند. این ویژگی در موقعیت‌های حساس کاری مانند: جلسات و کنفرانس‌ها اهمیت بسزایی داشته و به بهبود کیفیت صدا در این شرایط کمک می‌کند.

ویژگی پارتیشن هوشمند - تنظیم حالت شفاف و کدر
حالت شفاف و کدر در پارتیشن هوشمند

کاربرد پارتیشن هوشمند

علاوه بر ادارات، پارتیشن‌های هوشمند را می‌توان در مکان‌ها و فضاهای مختلفی به کار برد که به شرح زیر هستند:

  1. فضاهای مسکونی: این پارتیشن‌ها می‌توانند در فضاهای مسکونی مورد استفاده قرار گیرند تا فضا را انعطاف‌پذیر‌تر کنند. برای مثال: در یک استودیو، از پارتیشن‌ هوشمند می‌توان برای جداسازی بخش‌های مختلف از هم استفاده کرد یا یک فضای باز را به قسمت‌های مختلفی برای استفاده روزمره تبدیل نمود. علاوه بر این، پارتیشن‌های هوشمند در سرویس‌های بهداشتی و حمام نیز به کار می‌روند.
  2. هتل‌ها و رستوران‌ها: پارتیشن هوشمند در هتل‌ها و رستوران‌ها نیز کاربرد دارد. با استفاده از این نوع پارتیشن‌ می‌توان فضاهای VIP را برای مهمان‌ها ایجاد کرد. برای مثال: امکان جداسازی میزها در یک رستوران و تقسیم‌ اتاق‌های هتل به بخش‌های مختلف به منظور بهبود تجربه‌ مهمانان وجود دارد.
  3. بیمارستان‌ها یا مراکز بهداشتی: پارتیشن‌های هوشمند می‌توانند برای جداسازی اتاق‌های بیماران و ایجاد حریم خصوصی استفاده شوند.
  4. مدارس، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی دیگر: در این مکان‌ها از پارتیشن هوشمند می‌توان برای تقسیم‌بندی سالن‌ها و کلاس‌های درس استفاده کرد. با توجه به قابلیت تنظیم میزان شفافیت پارتیشن‌های هوشمند و مات کردن آن‌ها، محیط‌های آموزشی به محلی مناسب برای انجام فعالیت‌های گوناگون مانند: برگزاری جلسات و نمایش مطالب بدون نیاز به پرده نمایش، تبدیل می‌شوند.
کاربرد پارتیشن هوشمند
کاربرد پارتیشن هوشمند در هتل

قیمت پارتیشن هوشمند

به طور کلی قیمت پارتیشن‌های هوشمند به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته مانند: قابلیت کنترل شفافیت و تغییر حالت، نسبت به پارتیشن‌های معمولی بالاتر است. علاوه بر این هزینه نصب و تولید آن‌ها نیز بیشتر می‌باشد.

ابعاد و اندازه، نوع و کیفیت شیشه، تکنولوژی استفاده شده، نوع و جنس فریم پارتیشن، ویژگی‌های اضافی مانند: عایق صدا و نورپردازی از دیگر موارد تاثیر گذار در محاسبه قیمت پارتیشن‌های هوشمند هستند. هزینه نصب و دستمزد طراحان دکوراسیون داخلی نیز بر قیمت نهایی اضافه می‌شود. برای دریافت قیمت دقیق پارتیشن هوشمند، می‌توانید با شرکت‌های مختلف از جمله تتراجام تماس حاصل نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با پارتیشن هوشمند آشنا کنیم. از انواع، مزایا و معایب آن برایتان گفتیم. در کنار این موارد، متوجه شدیم که پارتیشن‌های هوشمند، به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارند، در فضاهای اداری، هتل‌ها، رستوران‌ها و سایر مکان‌هایی که نیاز به جداسازی فضاها و حفظ حریم خصوصی با استفاده از این نوع پارتیشن و درب شیشه ای دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شرکت شیشه رنگی تتراجام

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *