حتما شما نیز تا به حال در محیط‌های مختلف، شیشه‌ های رنگی منحصر به فردی را مشاهده کرده‌اید، که به آن محیط زیبایی و جلوه خاصی بخشیده‌ اند. یکی از انواع مختلف شیشه‌ ها، شیشه رنگی می‌باشد. این شیشه‌ های رنگی در طراحی معماری و دکوراسیون داخلی و پارتیشن شیشه ای دارای کاربردهای بسیاری هستند. شیشه‌ های رنگی دیگری به نام شیشه لاکوبل وجود دارند، که توسط شیشه‌ های شفاف ساختمانی به همراه نوعی رنگ کوره‌ای مخصوص شیشه تولید شده اند. این شیشه‌ ها در دمای 750 درجه پخت شده و تولید می‌شوند.

کارایی شیشه‌ های رنگی در مواردی همچون ساختمان‌های تجاری و اداری، مراکز خرید، شیشه بین کابینتی و شیشه‌ رنگی دیوارپوش می‌باشد. امروزه می‌توانید کاربردهای مختلف شیشه را در صنایعی همچون خودروسازی، معماری، تزیینات، پزشکی و… مشاهده کنید. جالب است بدانید که قدمت اولین شیشه‌ های ساخته شده مربوط به ۵۰۰۰ سال پیش می‌باشد. به مرور زمان تولید شیشه در معماری، با تنوع رنگی بالایی ساخته شد. همان‌طور که می‌دانید در معماری ایرانی، این شیشه‌ های رنگی از گذشته تا به امروز دارای کاربرد بسیاری می‌باشند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا انواع مختلف ویژگی‌ها و اجزای تشکیل‌دهنده شیشه رنگی را شرح دهیم.

فیلم زیر نمونه کار نصب و اجرا شیشه دیوارپوش توسط شرکت تتراجام را نشان می دهد.

شیشه رنگی چیست؟

در گذشته و حتی امروزه، شیشه رنگی در انواع مختلف و برای مصارف گوناگونی مانند نرده شیشه ای  ساخته شده و می‌شود. از آن جایی که در ایران خانه‌ ها و مساجد قدیمی با شیشه‌ های رنگی آمیخته شده اند، می‌توان گفت که شیشه‌رنگی جزئی از فرهنگ ما ایرانیان محسوب می‌شود. شیشه‌ های رنگی به سه دسته شیشه رنگی براق (شیشه لاکوبل)، شیشه رنگی مات (متلوکس) و شیشه رنگی متالیک (متلاک) تقسیم می شوند. که در فضای دکوراسیون داخلی کاربرد بسیار زیادی دارند. اگر بخواهیم یک مکان دلنشین که با شیشه رنگی ساخته شده است مثال بزنیم، باید به مسجد نصیرالملک شیراز اشاره کنیم.

نمونه کار های تتراجام

کارخانه فولاد یزد

پروژه هروی

شرکت بهسا

پروژه پالادیوم

پروژه ساقدوش

شرکت فولاد یزد

پروژه پاسداران

پروژه پاسداران 2

بیمارستان محب مهر

امروزه شیشه‌ ها کاربردهای پیشرفته‌تر و بیشتری نسبت به گذشته دارند. موادی به نام سیلیکا از مواد اصلی شیشه محسوب می‌شود، که دمای ذوب آن بسیار بالا می‌باشد. اگر به شیشه‌ های قدیمی دقت کرده باشید قطعاً متوجه شده‌اید که ضخامت قسمت پایین شیشه‌ های قدیمی مقداری بیشتر از قسمت‌های بالایی شیشه است. این موضوع به این دلیل است که شیشه هیچ گاه به حالت سفت و سخت در نمی‌آید. معمولاً شیشه در حالت مذاب است. بهتر است بدانید که از موادی مانند آهن سرب و سودا و… برای ذوب کردن شیشه استفاده می‌شود. دلیل مذاب کردن شیشه آن است که آن را به شکل دلخواه درآورند.

اجرا شیشه رنگی بنفش در یک مکان
اجرا انواع شیشه‌رنگی

در صورتی که پس از اتمام ساخت شیشه رنگی، فرم شیشه به شکل دلخواه شما نباشد، و یا دارای عیب‌های مختلفی باشد، برای اصلاح آن مجدد شیشه را کمی حرارت داده و در نهایت آن را برای خشک‌کردن بر روی تسمه قرار می‌دهند. برای این که به شیشه صدمه‌ای وارد نشود، آن را کاملا کنترل شده و آهسته خشک می‌کنند. بهتر است بدانید که روش ساخت شیشه‌ های نشکن به‌ صورت خنک کردن سریع انجام شده، و شیشه‌ های نسوز با اضافه کردن مواد شیمیایی انجام می‌شود. حال می‌خواهیم روش ساخت شیشه‌ های رنگی را به شما شرح دهیم.

این بنای تاریخی به همراه شیشه‌ های رنگی، محیطی بسیار دلنشین و جذاب می‌باشد، که امروزه این مسجد از سراسر دنیا بازدید دارد. البته بناهای تاریخی بسیار زیادی در سرتاسر ایران با این شیشه‌ های رنگی منحصر به فرد وجود دارند. این شیشه‌ های رنگی علاوه بر تنوع رنگ دارای تفاوت‌های دیگری همچون تفاوت ضخامت نیز می‌باشند.

شیشه رنگی قرمز و سفید
آشنایی با شیشه‌رنگی

انواع مختلف شیشه رنگی

بهتر است بدانید که شیشه‌ های رنگی برای هدف های گوناگونی مثل پارتیشن شیشه ای، هندریل شیشه ای و …  مورد استفاده قرار می‌گیرند. شیشه‌ های رنگی به سه دسته شیشه رنگی براق (شیشه لاکوبل)، شیشه رنگی مات (متلوکس) و شیشه رنگی متالیک (متلاک) تقسیم می شوند. این شیشه رنگی‌ ها به دو روش تولید می‌شوند: روش اول ساخت شیشه‌رنگی از اضافه و یا کم‌کردن برخی مواد شیمیایی تولید می‌شود. برای مثال برای تولید رنگ قرمز در این روش، ماده‌ای به نام اکسید مسی به شیشه اضافه می‌کنند. حال در روش دوم شیشه‌ های سفید و بی‌رنگ را در شیشه‌ های رنگی ذوب‌شده قرار می‌دهند؛ تا به طور کامل دو طرف آن رنگی شود.

در واقع شیشه‌ های رنگی جهت طراحی دکوراسیون داخلی ساخته شده‌اند. یکی از این شیشه‌ ها که برای طراحی دکوراسیون داخلی از آن استفاده می‌کنند، شیشه لاکوبل می‌باشد. انواع مختلفی از شیشه‌ های رنگی وجود دارد که در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. از انواع این شیشه‌ ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع شیشه رنگی لمینت
رنگ های مختلف شیشه‌ٰرنگی

شیشه لمینت رنگی

طریقه ساخت شیشه لمینت رنگی تحت فشار و بر اساس یک دمای مشخص صورت می‌گیرد. به طوری که دو و یا چند لایه شیشه را با ضخامت‌های متفاوت در کنار یکدیگر قرار داده و یک لایه میانی برای آن به عنوان طرح زمینه در نظر می‌گیرند. شیشه‌ های لمینیت رنگی نسبت به شیشه‌ های معمولی از ایمنی بسیار بالاتری برخوردار هستند. بر اساس نوع کاربرد هر شیشه تعداد لایه‌های شیشه تعیین می‌شود.

اگر شیشه‌ های لمینت ترک برداشته و یا بشکنند، دیگر شیشه‌ ها پخش نشده و به طلق‌های چسبناک درون شیشه می‌چسبند. این طرح‌ها درون لایه‌های میانی شیشه قرار گرفته و PVB نام دارند. از همین رو در کارخانه خودرو‌سازی برای شیشه‌ های جلوی خودرو‌ها از این شیشه‌ ها استفاده می‌کنند. همچنین از مزایای دیگر شیشه لمینیت رنگی می‌توان به کاهش آلودگی صوتی، امنیت و عایق حرارتی بودن آن اشاره کرد. نکته مهم و قابل توجه این شیشه‌ ها این است که در زمان ضربه‌خوردن به هیچ عنوان پخش نخواهند شد.

نصب شیشه لاکوبل رنگی سبز
اجرا شیشه لاکوبل رنگی

شیشه لاکوبل

از شیشه رنگی لاکوبل، امروزه در مکان‌های مختلفی استفاده می‌شود. شیشه لاکوبل بیشتر در صنایع دکوراسیون داخلی و مبلمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت ساخت پارتیشن و میز در محیط‌هایی همچون رستوران‌ها، آشپزخانه، فروشگاه‌ها، محیط‌های مسکونی، دفاتر اداری و مراکز اداری-تجاری از شیشه رنگی لاکوبل استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم مزیت‌های استفاده از این شیشه را شرح دهیم؛ باید به مقاوم‌بودن آن در برابر رطوبت و حرارت اشاره کنیم. زیرا شیشه‌ های لاکوبل از نفوذ رطوبت لایه‌های زیرین و دیوار جلوگیری می‌کنند.

امروزه از این نوع شیشه به عنوان پارتیشن در اداره‌ها، حمام‌های شیشه‌ای و… استفاده می‌کنند. بنابراین بسیاری از افراد به عنوان پوشش داخلی در طراحی دکوراسیون داخلی از شیشه‌ های لاکوبل حتی به عنوان جایگزینی برای کاغذ دیواری استفاده می‌کنند. این شیشه‌ ها نیز همچون شیشه‌ های لمینیت رنگی، در هنگام شکستن پخش نشده و به لایه داخلی آن می‌چسبند. ناگفته نماند که رنگ این شیشه‌ ها شیمیایی نیست، و همچنین باعث آلودگی در محیط هم نمی‌شوند. به لایه موجود در شیشه‌ ها که مانع پخش شدن آن‌ها می‌شود، لایه پرولی پروپن می‌گویند. این لایه در پشت شیشه رنگی قرار دارد.

نصب شیشه‌رنگی سندبلاست طرح دار
استفاده از شیشه رنگی سندبلاست در دکوراسیون داخلی

شیشه رنگی سندبلاست

برای ساخت شیشه سندبلاست ، یک نوع ماسه خاص را با فشار زیادی توسط کمپرسورهای هوای مخصوص بر روی شیشه‌ ها می‌پاشند. این کار موجب می‌شود رنگ شیشه سندبلاست مات و کدر شود. به این عمل انجام شده در ساخت آن‌ها نیز، عمل بلاست کردن می‌گویند. از قابلیت‌های این شیشه می‌توان به انعطاف‌پذیری بالای آن اشاره کرد. توجه داشته باشید که هر چه قدر قدرت و فشار پاشیدن ماسه‌ها بر روی شیشه بیشتر باشد، شیشه‌ های مات‌تری خواهید داشت.

با توجه به سلیقه خود می‌توانید هر طرحی را که دوست دارید بر روی این شیشه‌ ها چاپ کنید. البته این کار بیشتر برای افرادی است که دارای برند یا لوگوی خاصی هستند، و می‌خواهند آن را بر روی شیشه‌ های رنگی در طراحی دکوراسیون خود به کار ببرند. شیشه سندبلاست، در جداسازی فضای کاری کارکنان، جدا کردن سرویس بهداشتی از روشویی، در ویترین کابینت‌ ها و همچنین در فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیشه رنگی سکوریت در قالب پارتیشن شیشه ای
پارتیشن شیشه ای طراحی شده با شیشه رنگی سکوریت

شیشه‌رنگی سکوریت

روش ساخت شیشه سکوریت از طریق پوشاندن شیشه سندبلاست با یک لایه از لمینت صورت می‌گیرد. مقاومت شیشه سکوریت رنگی در برابر ضربه را با اقداماتی که در ساخت آن انجام می‌دهند، بسیار بالا می‌برند. بنابراین می‌توان گفت این شیشه در برابر شوک حرارتی و ضربه، از مقاومت بالایی برخوردار است. اگر به شیشه‌ های سکوریت رنگی ضربه زده، و آنها را بشکنید متوجه می‌شوید که آنها به ذرات بسیار ریز و مکعبی شکل تبدیل می‌شوند.

این امر باعث می‌شود که در زمان شکستن شیشه به کسی آسیب نرسد. از کاربردهای شیشه سکوریت رنگی می‌توان به استفاده در ویترین فروشگاه‌ها، درهای شیشه‌ای و پنجره‌های جانبی خودرو اشاره کرد.

شیشه رنگی طرح دار دکوراتیو
شیشه رنگی دکوراتیو طرح دار

شیشه رنگی دکوراتیو

نوع دیگر شیشه رنگی شیشه رنگی دکوراتیو است که از مقاومت بالایی برخوردار نیستند. یعنی در شرایط مختلف آب و هوایی همچون باد، باران، رطوبت و گرما غیر مقاوم بوده، و احتمال آسیب‌دیدن آن‌ها زیاد است. با این وجود، امروزه شیشه رنگی دکوراتیو در انواع رنگ‌ها و طرح‌های مختلف وجود دارد. کاربرد این شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی و بیرونی ساختمان‌ها می‌باشد. به طور کلی هر نوع شیشه‌ای که در دکوراسیون داخلی استفاده شده، جزء شیشه‌رنگی دکوراتیو محسوب می‌شود.

از کاربردهای شیشه رنگی دکوراتیو می‌توان به استفاده از آن در میز‌های شیشه‌ای، چیدمان اتاق خواب، جداکننده فضا، کابینت آشپزخانه، میزهای شیشه‌ای و پنجره‌ها اشاره کرد. همان طور که گفته شد این شیشه‌ ها علاوه بر تنوع زیاد رنگ و زیبایی، قابل رنگ‌آمیزی با ضخامت 4 الی 20 سانتی متر بوده است. همچنین می‌توانید بر اساس سلیقه خود طرح‌های دلخواهی را بر روی این شیشه چاپ کنید.

شیشه استین گلس

شیشه‌های رنگی هستند که اغلب در پنجره‌های کلیساها و سایر ساختمان‌های تاریخی یافت می‌شوند. این شیشه‌ها با تکنیک‌های مختلفی مانند افزودن رنگ‌های معدنی به شیشه هنگام ساخت یا رنگ‌آمیزی سطح شیشه ساخته می‌شوند.

شیشه استین گلس یا شیشه رنگی نقاشی، یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین فرم‌های هنری شیشه است که از قرون وسطی تا به امروز استفاده شده است. این نوع شیشه به خصوص در ساختمان‌های مذهبی مانند کلیساها و کاخ‌ها، به عنوان پنجره‌های تزئینی و نمادین به کار رفته است. شیشه استین گلس از تکه‌های رنگی شیشه تشکیل شده که به کمک قلع یا مفتول سرب به یکدیگر متصل می‌شوند و گاهی اوقات با رنگ‌های مخصوص برای ایجاد جزئیات بیشتر، نقاشی می‌شوند.

شیشه کاتدرال

نوعی شیشه رنگی شفاف است که به طور گسترده در ساخت شیشه‌های استین گلس استفاده می‌شود. این شیشه‌ها در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند و معمولا دارای بافتی هستند.

شیشه کاتدرال، که اغلب در شیشه‌های رنگی و پنجره‌های استین گلس استفاده می‌شود، یک نوع شیشه شفاف یا نیمه‌شفاف با رنگ‌های زیبا و غنی است. این نوع شیشه به خاطر زیبایی و درخشندگی خاصی که دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است و به طور گسترده‌ای در ساختمان‌های مذهبی، تجاری و خانگی برای ایجاد تأثیرات بصری خیره‌کننده استفاده می‌شود.

شیشه اوپالسنت

نوعی شیشه که به دلیل داشتن نمایی شبیه به اوپال شناخته شده است. این شیشه‌ها می‌توانند نور را به گونه‌ای پراکنده کنند که رنگ‌ها در آن‌ها تغییر کند.

شیشه اوپالسنت نوعی شیشه است که از نظر ظاهری دارای خاصیت شفافیت متغیر است و می‌تواند نور را به گونه‌ای پراکنده کند که طیف‌های رنگی مختلفی را نمایش دهد. این خاصیت به دلیل وجود ذرات معدنی کوچک در داخل شیشه است که نور را در جهت‌های مختلف منعکس و پراکنده می‌کنند. شیشه اوپالسنت می‌تواند در رنگ‌ها و ضخامت‌های مختلفی تولید شود و برای اهداف زیبایی شناختی در صنعت دکوراسیون، لوازم جانبی و هنر استفاده می‌شود. این نوع شیشه به دلیل زیبایی و جلوه ویژه‌ای که به فضا می‌بخشد، محبوب است.

شیشه فیوزینگ

این نوع شیشه از طریق فرآیندی به نام فیوزینگ تولید می‌شود که در آن قطعات شیشه‌ای در کنار هم قرار گرفته و در دمای بالا به هم می‌چسبند تا یک قطعه واحد تشکیل شود.

شیشه فیوزینگ (Fusing Glass) تکنیکی در هنر شیشه‌گری است که در آن قطعات مختلف شیشه را با گرم کردن در دمای بالا به یکدیگر می‌چسبانند تا یک کار هنری یکپارچه و منحصر به فرد ایجاد کنند. فرآیند فیوزینگ شامل قرار دادن قطعات شیشه‌ای روی یک زیره شیشه‌ای و گرم کردن آن‌ها در کوره‌ای با دمای حدود 800 تا 900 درجه سانتی‌گراد (حدود 1500 تا 1650 درجه فارنهایت) است. در این دما، شیشه‌ها نرم شده و به هم می‌چسبند، بدون اینکه کاملاً ذوب شوند.

این روش اجازه می‌دهد هنرمندان با استفاده از رنگ‌ها، بافت‌ها و اشکال مختلف شیشه، آثار هنری زیبا و خلاقانه‌ای خلق کنند. شیشه فیوزینگ می‌تواند برای ساخت زیورآلات، ظروف، تابلوهای دکوراتیو، عناصر معماری و بسیاری موارد دیگر استفاده شود. این فرآیند از دقت بالایی برخوردار است و نیازمند آگاهی از خواص شیشه و کنترل دقیق دما در طول فرآیند پخت است تا نتایج مطلوب حاصل شود.

شیشه دالی

قطعات ضخیمی از شیشه رنگی که به وسیله ملات به یکدیگر متصل می‌شوند. این تکنیک اغلب برای ساخت پنجره‌های بزرگ استفاده می‌شود.

شیشه دالی (Dalle de Verre)، که به معنای “تخته شیشه” به زبان فرانسه است، یک تکنیک هنری است که در ساخت شیشه‌های رنگی و پنجره‌های کلیسا استفاده می‌شود. در این روش، قطعات بزرگ و ضخیمی از شیشه رنگی (معمولاً حدود 2 تا 3 سانتی‌متر ضخامت) به شکل‌های مورد نظر بریده شده و سپس با استفاده از ملات یا رزین به یکدیگر متصل می‌شوند تا یک صفحه هنری ایجاد کنند.

این تکنیک در اواسط قرن بیستم توسط هنرمندان فرانسوی معرفی شد و به دلیل استفاده از قطعات ضخیم شیشه، نور را به شکلی عمیق و غنی منعکس می‌کند، جلوه‌های بصری قوی و عمق رنگی چشمگیری ایجاد می‌کند. شیشه دالی می‌تواند در ساخت انواع مختلفی از پروژه‌های هنری و معماری، از جمله پنجره‌های کلیسا، دیوارها، و دیگر المان‌های دکوراتیو استفاده شود. این تکنیک به هنرمند اجازه می‌دهد تا با استفاده از ترکیب رنگ‌های غنی و بافت‌های مختلف، آثاری با بعد و حجم بصری فراوان خلق کند.

شیشه‌رنگی مشکی برای کمد
آشنایی با ویژگی های شیشه‌رنگی

ویژگی‌های شیشه رنگی با کیفیت

یکی از ویژگی های مهم و اصلی شیشه رنگی کاهش نور آفتاب است، که از طریق ایجاد رنگ‌های مختلف به کاهش نور و گرمای آفتاب کمک می‌کند. برای مثال در مناطق کویری از شیشه‌ های رنگی بیشتر استفاده می شود. زیرا باعث کاهش نور آفتاب و گرمای آن خواهد شد. از دیگر ویژگی‌های شیشه‌ های رنگی می‌توان به ایجاد حس آرامش، کاهش تنش‌های موجود در محیط و افزایش روحیه در افراد اشاره کرد. برخی افراد در گذشته بر این باور بودند که شیشه‌ های رنگی موجب جلوگیری از حمله حیوانات به خانه خواهند شد.

همان ‌طور که می‌دانید انواع مختلف رنگ‌ها در روحیه انسان تاثیر بسیار زیادی می‌گذارند. از دیگر ویژگی‌های شیشه رنگی می‌توان به ایجاد زیبایی منحصر به فرد و تنوع بالا در رنگ آن اشاره داشت. باید توجه داشته باشید که تعادل میان طرح‌ها و رنگ‌ها را حفظ کنید، تا بتوانید به محیط خود زیبایی خیره کننده‌ای ببخشید. از رنگ‌های مختلفی همچون سبز، زرد، آبی، قرمز و لاجوردی در شیشه‌ های رنگی استفاده می‌شود.

استفاده از شیشه رنگی مزایای متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبایی: شیشه رنگی می‌تواند زیبایی و جذابیت خاصی به فضا ببخشد.
  • کنترل نور: شیشه رنگی می‌تواند نور را به داخل فضا هدایت کند و در عین حال از ورود اشعه مضر UV خورشید جلوگیری کند.
  • حفظ حریم خصوصی: شیشه رنگی می‌تواند از حریم خصوصی افراد محافظت کند.
  • عایق صدا: شیشه رنگی می‌تواند تا حدی عایق صدا باشد و از ورود صداهای مزاحم به داخل فضا جلوگیری کند.
  • کاهش مصرف انرژی: شیشه رنگی می‌تواند با کاهش ورود گرمای خورشید در تابستان و حفظ گرمای داخل خانه در زمستان، به کاهش مصرف انرژی کمک کند.
شیشه‌های رنگی در رنگ های متنوع
شیشه‌رنگی از چه موادی ساخته می شود ؟

اجزای تشکیل‌دهنده شیشه رنگی

برای تولید شیشه‌ های رنگی از چندین مواد مختلف استفاده می‌شود. که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • کادمیم سولفور (CdS)

این ماده در ساخت فیلترهای نوری شیشه‌ای دارای برتری خاصی می‌باشد، و همچین بخش موج کوتاه طیف نوری را به خود جذب می‌کند. ماده کادمیم سولفور با سلنیم، برای تولید رنگ کهربایی سلنیم در شیشه‌ای پتاسی کاربرد دارد.

  • مس اکسید

جالب است بدانید که توسط ماده مس دو نوع اکسید تشکیل خواهد شد. اولین نوع آن مس مونو اکسید است که به رنگ قرمز در می‌آید، و نوع دیگر آن مس دی اکسید بوده، که به رنگ سیاه می‌باشد. نقش آن نیز در شیشه، متغیر است. رنگ آبی فقط در شرایط خنثی، و یا اکسید شده خود را حفظ خواهد کرد و از بین نمی‌رود. بهتر است بدانید که مس اکسید، رنگ آبی مایل به سبز را تولید می‌کند. حال اگر مونو اکسید به صورت مس افزوده شود باعث ایجاد رنگ قرمز یا یاقوتی خواهد شد. ناگفته نماند که این رنگ فقط بعد از گرم‌کردن دوباره به دست خواهد آمد.

  • آهن

به شکل‌های مختلفی به صورت ناخالصی در همه مواد آهن وجود دارد. زمانی که برای تولید شیشه رنگی، از آهن استفاده می‌کنند، یک رنگ سبز در شیشه ایجاد می‌شود. در شیشه‌ های معمولی نیز این رنگ قابل مشاهده است. رنگ سبز ایجاد شده توسط آهن، موجب جذب شدن پرتو‌های ریز قرمز خواهد شد. گوگرد: گوگل نیز به صورت یک ناخالصی در بعضی از مواد اولیه اضافه می‌شود. ماده گوگرد نیز ممکن است توسط نفت به مواد تشکیل‌دهنده شیشه وارد شود. در شیشه‌ های کهربایی از گوگرد آهن سولفور و دیگر سولفور‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از شیشه رنگی دیوارپوش در دکوراسیون داخلی
نصب و اجرا انواع شیشه رنگی توسط تتراجام
  • اورانیوم

شیشه ای که در ساخت آن از اورانیوم استفاده شده باشد، به رنگ زرد تبدیل می‌شود. حال اگر قدرت اسیدی رنگ زرد را افزایش دهند، این رنگ متمایل به سبز خواهد شد. از دیگر کاربردهای اورانیوم در ساخت شیشه رنگی، می‌توان به درخشندگی شیشه اشاره داشت.

  • منگنز اسید

استفاده از این ماده مقاومت شیشه را در برابر عوامل جوی بیشتر کرده، و باعث شفاف‌تر شدن شیشه خواهد شد.

  • سرب اکسید

در تولید شیشه‌ های رنگی، استفاده از سرب اکسید نسبت به کلسیم اکسید باعث درخشندگی هرچه بیشتر شیشه، جهت ساختن شیشه‌ های مرغوب کریستال و بلور خواهد شد.

  • سدیم نیترات

جهت از بین‌بردن رنگ سبز شیشه ناشی از آهن اکسید، که ممکن است همراه مواد دیگری همچون نفت وارد کوره شود، از سدیم نیترات استفاده خواهد شد. از ترکیب مقدار مورد توجه‌ای اکسید نیکل نیز، برای ایجاد رنگ بنفش استفاده می‌کنند. در نتیجه از دی اکسید منگنز و نیترات سدیم، برای بی‌رنگ‌کردن ناخالصی‌های شیشه استفاده می‌شود.

اجرا شیشه‌رنگی دیوارپوش به رنگ سبز
کاربرد های مختلف شیشه رنگی

کاربرد های مختلف شیشه رنگی

همان طور که گفته شد شیشه رنگی دارای کاربردهای بسیار زیادی است. در معماری سنتی و همچنین معماری جدید از شیشه‌ های رنگی در دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده می‌شود. اگر بخواهیم مهم‌ترین کاربرد شیشه رنگی را به شما بگوییم؛ باید به دیوارپوش شیشه‌ای و شیشه بین کابینتی اشاره کنیم. این محصول دارای طرفداران زیادی در دکوراسیون داخلی امروز می‌باشد. از کاربردهای شیشه‌ های رنگی می‌توان به طراحی دکوراسیون خارجی ساختمان‌ها اشاره کرد.

همچنین از این شیشه در پارتیشن‌ های حمام و روشویی، شیشه‌ های بین کابینتی و دیوارپوش شیشه‌ای در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. احتمالاً شما نیز در برخی شرکت‌ها یا در دکوراسیون برخی منازل مختلف، دیوارپوش‌های شیشه‌ های رنگی را دیده‌اید، این دیوارپوش‌های شیشه‌ای معمولاً از نوع لاکوبل هستند و دارای مزایای بسیار زیادی می‌باشد. در واقع این دیوارپوش‌ها فضا را بزرگ‌تر نشان خواهند داد، زیرا نور را منعکس می‌کنند.

نصب شیشه رنگی دیوارپوش زرد در یک مکان عمومی
شیشه‌رنگی چه کاربرد هایی دارد؟

در ساختمان‌های قدیمی از این شیشه‌ های رنگی، جهت حفاظت در برابر نور خورشید و همچنین زیبایی فضای محیط استفاده شده است. این شیشه‌ ها در معماری مدرن نیز کاربرد بسزایی دارد. برای مثال در ساخت انواع آینه مسی، آینه برنز، آینه پتینه، آینه ونیزی، آینه دورچین و… از شیشه‌ های رنگی استفاده می‌کنند. این آینه‌ها با ایجاد محیطی دلنشین و منحصر به فرد طرفداران زیادی را به خود جذب کرده‌اند. ناگفته نماند که در برخی از شیشه‌ های عطر و ادکلن، تیله‌های بازی و… نیز از شیشه‌ های رنگی بهره می‌برند.

برخی افراد با استفاده از لامپ‌های LED، در شیشه رنگی‌ های دوجداره، نما و بازتاب رنگ‌های آن را به محیط، بی‌نظیرتر کرده‌اند. از لحاظ روان‌شناختی رنگ و نور دو عنصر ضد‌افسردگی محسوب می‌شوند، که می‌توانند در روحیه افراد تاثیر مثبتی داشته باشند. برای مثال بنابر روانشناسی رنگ‎‌ها، رنگ آبی آرامش بخش و رنگ منطق بوده، رنگ سبز متعادل‌کننده و رنگ زرد باعث ایجاد صمیمیت می‌شود. این شیشه‌ های رنگی تلفیقی از سبک سنتی و مدرن هستند.

شیشه رنگی کاربردهای فراوانی در زمینه‌های مختلف دارد. از جمله کاربردهای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت پنجره‌ها: شیشه رنگی در ساخت پنجره‌ها، نور را به داخل فضا هدایت می‌کند و در عین حال از حریم خصوصی افراد محافظت می‌کند.
  • ساخت درب‌ها: درب‌های ساخته شده با شیشه رنگی می‌توانند زیبایی و جذابیت خاصی به فضا ببخشند.
  • ساخت آباژورها: آباژورهای ساخته شده با شیشه رنگی، نور را به شکلی زیبا و دلنشین در فضا پخش می‌کنند.
  • ساخت ظروف: ظروف ساخته شده با شیشه رنگی، می‌توانند به عنوان اشیاء تزئینی یا برای سرو غذا و نوشیدنی مورد استفاده قرار بگیرند.
  • دکوراسیون منزل: شیشه رنگی را می‌توان برای تزئین دیوارها، سقف، پارتیشن‌ها و سایر قسمت‌های منزل مورد استفاده قرار داد.
شیشه رنگی نارنجی
مراحل ساخت و نصب شیشه‌رنگی

نصب و طراحی شیشه رنگی

نصب و اجرای شیشه های رنگی‌ بسیار حساس می‌باشد. این شیشه‌ ها با استفاده از ابعاد سفارشی در کارخانه برش میخورند، و به بازار عرضه می‌شوند. تیزی شیشه‌ ها با استفاده از دستگاه های مختلف ابزار زنی وارد مرحله تیزی‌ گری و ابزار می‌شوند. سپس آن‌ها را توسط دستگاه شستشو داده و پس از خشک‌شدن آن‌ها را به محل مورد نظر می‌فرستند. در در صورتی که جای کلید و پریز بر روی شیشه‌ ها نیاز باشد، قطعا در کارخانه و یا توسط متخصص نصب شیشه رنگی این کار انجام می‌پذیرد. توسط چسب سیلیکونی شیشه‌ های رنگی را در محل مورد نظر نصب می‌کنند.

سعی کنید برای نصب شیشه رنگی‌ ها از افراد ماهر کمک بگیرید. نحوه نصب این شیشه‌ ها بسیار حائز اهمیت و حساس می‌باشند. اگر بدون داشتن مهارت اقدام به نصب شیشه‌ های رنگی کنید؛ ممکن است با عواقب جبران ناپذیری مواجه شوید. بنابراین توجه کنید که نصب آن‌ها به دقت و مهارت کافی نیاز دارد. برای جابجایی و برداشتن شیشه از روی زمین، به ابزارهای مخصوصی نیاز است. افراد متخصص در این زمینه، این ابزار را دارا می باشند.

 

جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید

 

قیمت شیشه رنگی

از انواع شیشه‌ های بسیار پر طرفدار می‌توان به شیشه رنگی‌ ها اشاره کرد. عواملی که بر قیمت این شیشه تاثیر می‌گذارند شامل رنگ‌ شیشه، متراژ شیشه، مدل شیشه، جنس شیشه، سکوریت بودن شیشه، طرح شیشه، لمینیت و حمل و نقل آن می‌باشد. البته متراژ استفاده شده از شیشه‌رنگی یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن است. مثلاً برای محیط‌هایی که فضای بزرگتری دارند شیشه بیشتری باید به کار برده شود، بنابراین قیمت آن نیز قطعاً بیشتر خواهد شد، و بالعکس اگر محیطی که می‌خواهید از شیشه رنگی برای آن استفاده کنید کوچک باشد، شیشه کم‌تری به کار برده شده و قیمت آن نیز ارزان‌تر خواهد شد.

بهتر است بدانید شیشه‌ های رنگی دوجداره که برای پنجره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، نسبت به شیشه‌ های دیگر گران‌تر می‌باشد. همچنین نکته قابل توجه دیگر این است که به دلیل تنوع در رنگ‌ها و طرح‌های شیشه‌ های رنگی، قیمت‌های آن‌ها نیز متفاوت است. توجه کنید که اگر کیفیت شیشه‌ای که خریداری می‌کنید، پایین باشد، حتما قیمت آن هم ارزان‌تر خواهد بود. امروزه با تنوع بسیار زیادی که در تولید شیشه‌ های رنگی وجود دارد، می‌توان از تاثیرگذارترین موارد بر روی قیمت آن‌ها به درجه شفافیت شیشه، مقاومت و ضخامت آن‌ها اشاره کرد. همچنین هزینه‌های تولید و اجرای شیشه‌ های دیوارپوش نسبت به کاشی، مقداری بالاتر می‌باشد.

خرید شیشه‌رنگی نارنجی
هنگام خرید شیشه‌های رنگی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

خرید شیشه رنگی

شما عزیزان می توانید انواع شیشه رنگی مورد نظر خود را از فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های معتبر فروش شیشه رنگی‌ ها تهیه کنید. از سایت‌های آنلاین نیز می‌توانید با ارائه مشخصات کامل محصول مورد نظر خود، این شیشه‌ ها را در ابعاد، رنگ و طرح‌های مختلف خریداری کنید. امروزه خریدهای اینترنتی از فروشگاه‌های آنلاین بسیار راحت شده است، که مزایای بسیاری هم دارد. صرفه جویی در زمان و تنوع بسیار زیاد محصولات از مزایای مهم خرید اینترنتی شیشه رنگی محسوب می‌شود.

شما می‌توانید با توجه به نیاز خود یکی از انواع گوناگون این شیشه‌ های رنگی را انتخاب کرده، و خریداری کنید. همان طور که به آن اشاره شد؛ قیمت این شیشه‌ ها به انواع مختلفی همچون برند، کشور سازنده، مقدار و نوع سفارش شما بستگی دارد. استفاده از این نوع شیشه‌ ها جایگزین بسیار مناسبی برای سرامیک و کاشی می‌باشد. به یاد داشته باشید که نصب آن‌ها مقرون به صرفه بوده، و به سادگی تمیز می‌شود. سعی کنید در زمان خرید با دقت به ابعاد شیشه با محیط مورد نظر خود دقت کنید، زیرا اگر در اندازه‌گیری ابعاد اشتباه کنید، به کلی شیشه خریداری شده خود را بی‌مصرف خواهید کرد.

خدمات دیگر تتراجام

سخن آخر

قدمت شیشه‌ های رنگی حدوداً به هزار سال می‌رسد. یکی از محبوب‌ترین شیشه‌ ها در بین مردم هم این شیشه‌رنگی‌ ها می‌باشند. امروزه شیشه‌ های رنگی در انواع مختلف طرح و رنگ‌های گوناگون و مدرن تولید می‌شوند. برای این‌ که مقاومت این شیشه‌ ها را بالا ببرند؛ در زمان تولید آن‌ها را در حرارت‌های بسیار زیاد قرار می‌دهند. این امر باعث ضد ضربه شدن شیشه‌ ها خواهد شد. امروزه سعی شده این شیشه‌ ها را به نوع سکوریت و لمینیت تولید کنند، که دارای مقاومت بالایی بوده و هنگام شکستن به کسی آسیبی وارد نمی‌کنند.

قیمت شیشه‌ ها متناسب با کیفیت آن‌ها تعیین می‌شود. کارایی این شیشه رنگی‌ ها مختلف است که در بالا به انواع کارایی آن‌ها اشاره شد، و امیدواریم مورد استقبال شما قرار گرفته باشد. در ابتدا سازندگان شیشه آن را به صورت ساده تولید می‌کردند، و هیچ گونه اطلاعاتی درباره رنگی‌کردن آن نداشتند. سپس رفته رفته از طریق آزمایشات مختلف به این نتیجه دست یافتند، که می‌توانند با افزودن برخی مواد در زمان ذوب شیشه آن‌ها را با رنگ‌های مختلف و جذابی تولید کنند.

توصیه می‌کنیم برای برای نصب و اجرای انواع مدل های شیشه رنگی ، حتما از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. از این که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.

شرکت شیشه تتراجام

سوالات متداول

شیشه رنگی با کیفیت را از کجا بخرم ؟

شما عزیزان می توانید برای تهیه، نصب و اجرا و همچنین اطلاع از قیمت و خرید انواع شیشه رنگی با کارشناسان مجرب تتراجام تماس حاصل نمایید. تیم پشتیبانی ما پاسخگوی هر گونه سوال و ابهام از طرف شما خواهد بود. شماره تماس: 09125098986 - 02122975004 

تفاوت شیشه رنگی جنس خارجی با ایرانی چیست ؟

شیشه های رنگی یکی از بهترین و زیباترین المان ها برای طراحی دکوراسیون داخل منزل، انواع پارتیشن شیشه ای و اداری و مکان های دیگر هستند. این شیشه ها به سه نوع براق ، مات و متالیک تقسیم می شوند.

قیمت شیشه رنگی چگونه محاسبه می شود ؟

قیمت نصب و طراحی شیشه های رنگی به عواملی از جمله رنگ‌ شیشه، متراژ شیشه، مدل شیشه، جنس شیشه، سکوریت بودن شیشه، طرح شیشه، لمینیت و حمل و نقل آن بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تتراجام تماس حاصل نمایید. شماره تماس: 09125098986 - 02122975004 

شیشه رنگی چیست ؟

شیشه های رنگی یکی از بهترین و زیباترین المان ها برای طراحی دکوراسیون داخل منزل، انواع پارتیشن شیشه ای و اداری و مکان های دیگر هستند. این شیشه ها به سه نوع براق ، مات و متالیک تقسیم می شوند.

انواع شیشه رنگی کدام است؟

شیشه‌ های رنگی به سه دسته شیشه رنگی براق (شیشه لاکوبل)، شیشه رنگی مات (متلوکس) و شیشه رنگی متالیک (متلاک) تقسیم می شوند. که در فضای دکوراسیون داخلی کاربرد بسیار زیادی دارند.

اجزای تشکیل دهنده شیشه رنگی چیست؟

برای تولید شیشه رنگی از موادی مثل کادمیم سولفور، مس اکسید، آهن، اورانیوم و ... استفاده می شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۳۱ رای

36 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *