در مطالب قبلی درباره ی نرده شیشه ای ما شما عزیزان صحبت کردیم این نرده ها ها یا همان هندریل ها امروزه بسیار ترند شده اند. اما در این مقاله قصد داریم جواب سوالاتی مانند شیشه فلوت چیست و چه کاربردی دارد را به شما عزیزان پاسخ دهیم. شیشه یکی از المان هایی است که در بسیاری از مکان ها کاربرد دارد. در فضاها و دکوراسیون های داخلی و خارجی ساختمانها و همچنین برای اجرا پارتیشن شیشه ای و پارتیشن شیشه ای فریم لس، نصب و استفاده از شیشه است که زیبایی کار را دو چندان می کند. شیشه دارای انواع مختلفی است که براساس شکل و طرح و یا جنس دسته بندی میشود. یکی از پرکاربرد ترین انواع شیشهها، شیشه فلوت است که بر اساس جنس و شکل تولیدش دسته بندی میشود. شیشه معمولی با شیشه فلوت دارای تفاوت هایی است. از زمان ارائه اولین شیشه فلوت تا الان، تغییرات زیادی برای بهترشدن آن برروی ساختار مواد و شکل تولید آن انجام شده است.
شیشه فلوت دارای ویژگیها و کاربرد هایی است که آن را از دیگر شیشه ها متمایز کرده است. شما عزیزان می توانید جهت آشنایی کامل با این نوع شیشه، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
شیشه فلوت چیست ؟
شیشه فلوت همانند شیشه ساده ساخته شده و فرآیند نهایی تولید آن است که بین شیشه فلوت و شیشه ساده، تفاوت ایجاد می کند. این نوع از شیشه در قدیم وجود نداشته است. چون شکل ساختن آن جدیدا به وجود آمده و ساخت آن با تکنولوژی ترکیب شده است. برای این که معنی این نوع از شیشه را بهتر درک کنید، باید گفت که فلوت در انگلیسی به معنی شناور بودن است. در مراحل پایانی ساخت شیشه، شیشه فلوت شناور میشود و به همین دلیل است که این اسم را برای آن انتخاب کرده اند.
شیشه های فلوت ساختاری همانند شیشه ساده دارد و تمامی موادی که برای آن شیشه ترکیب میشود تا آن را به وجود آورد، برای شیشه فلوت هم استفاده میشود. مواد شیشه در کوره گذاشته شده تا ذوب شوند و آن را به وجود آورند. در مرحله پایانی ساخت شیشه فلوت، آن را در یک حوضچه ای میریزند که پر از قلع است. این کار باعث میشود که سطح شیشه صاف شده و بدون هیچ موجی شیشه تشکیل شود و ضخامت کافی را به دست آورد.
می توان گفت که عامل اصلی ای که باعث میشود این شیشه بسیار صاف و بدون هیچ موجی شکل بگیرد، قلعی است که شیشه را در آن شناور میکنند. اگر بهجای قلع از فلز دیگری برای این کار استفاده شود، مطمئنا شیشه دارای موجهای ریز و درشت زیادی خواهد شد. به دلیل صاف بودن بسیار زیاد و منحصر به فرد شیشه فلوت، استفاده زیادی در ساختمان ها مخصوصا برای پنجره دارد. این نوع شیشهها را می توان سکوریت کرد. چرا که شیشه های سکوریت در صنایع مختلف بسیار کاربرد دارند. استفاده از شیشه فلوت به شکل ساده هم امکان پذیر است.
انواع شیشه فلوت
شیشه فلوت بر اساس برخی از معیارها دارای انواع مختلفی است که در این بخش به آنها میپردازیم.
1. شیشه فلوت رنگی
شیشه فلوت دارای طرفداران بسیار زیادی است و این محبوبیت بیشتر به این دلیل است که در مقابل کیفیت و کارایی بالا، از قیمت مناسبی برخوردار است. شیشه فلوت میتواند رنگهای مختلفی به خود داشته باشد و ایجاد رنگ در این شیشهها با روشی انجام میشود که در همان ابتدای کار است. در زمانی که مواد شیشه ذوب میشود، باید فلزهایی به آن اضافه شده تا با اضافهکردن نوع خاصی از فلز، رنگ مختص به آن پدید آید.
برای مثال، اضافه کردن فلز کبالت میتواند رنگ آبی را به مواد شیشه رنگی داده تا در نهایت شیشهای با رنگ آبی داشته باشد.
2. شیشه فلوت دوجداره
این نوع شیشه ها با کنار هم قرارگرفتن دو شیشه فلوت به وجود آمده و شیشه دوجداره را تشکیل میدهند. شیشه دوجداره عایق صدا و حرارت بسیار خوبی است.
ویژگی و مزایا شیشه فلوت
شیشه فلوت دارای ویژگیهایی است که آن را از انواع دیگر شیشه متمایز کرده که در بخش قبلی به برخی از این ویژگیها اشاره کوچکی شده است. سطح بسیار صاف و بدون موج و حباب این نوع از شیشه باعث شده که آن را بسیار خاص جلوه دهد. به دلیل همین ویژگیهای خاص آن است که امروزه در تعداد بالایی تولید شده و استفاده زیادی دارد. این شیشه در مقایسه با شیشه ساده و شیشههای دیگر دارای مزایایی است که در ادامه برخی از آنها را نام میبریم.
- کیفیت شیشه فلوت بسیار بالاست و برای نشاندادن این میزان کیفیت، آن را با شیشه پولیش شده درجه 1 در مقایسه قرار میدهند.
- این نوع شیشه عایق صدا، گرما و سرمای خوبی است.
- ظاهر زیبای این شیشه باعث شده که برای ایجاد فضایی شیک در ساختمان از آن استفاده شود.
- علاوهبر استفاده این شیشه در صنایع ساختمانی، برای ساخت آینه هم به کار برده میشود.
- میزان تعداد ساخت آن بالا است.
زدن طرح های مختلف و زیبا برروی شیشه فلوت باعث می شود که طرفداران زیادی داشته باشد.
کاربرد های شیشه فلوت
همان طور که گفته شد، شیشه فلوت همانند شیشه لاکوبل دارای کاربردهای زیادی است که اغلب آن برای صنایع ساخت ساختمان و مصارف خانگی استفاده میشود. برای ساخت آینه باید از شیشهای استفاده شود که بسیار صاف و بدون هیچ نقصی باشد. وجود موج در شیشه پشت آینه باعث میشود که کار نهایی خراب شود و از نظر استاندارد، استاندارهای لازم را نداشته و کافی نباشد. به همبن جهت، شیشه فلوت بهترین انتخاب برای ساخت شیشه آینه است.
وقتی شما خود را در آینه میبینید، دوست ندارید که بخشهایی از صورتتان کج دیده شود و قطعا هیچ فردی این موضوع را دوست ندارد. آینه چیزی است که تصویر فرد را به همان شکل که هست نشان میدهید، پس چه بهتر که این تصویر با واقعیت همخوانی داشته باشد. بیشترین نوع شیشهای که برای ساخت آینه استفاده میشود همین شیشه فلوت است. عمده کاربرد و استفاده این شیشه برای ساخت آینه است و کاربردهای دیگر آن در زیرمجموعه قرار خواهند گرفت.
شیشه فلوت در ضخامتهای گوناگون ساخته و تولید میشود و از این رو در مصارف زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. ضخامت این نوع شیشه معمولا از 2 الی 20 میلیمتر است که به همین دلیل میتوان از انواع ضخامت آن برای بسیاری از صنایع استفاده کرد. بیشتری ضخامت شیشه و خصوصا شیشه فلوت برای ساختمانها از 4 الی 8 میلیمتر است. بیشترین استفاده از این شیشه برای ساختمان، برای ساخت پنجره است.
معایب شیشه فلوت
این نوع شیشه دارای معایب بسیار کمی است. این شیشه که بهصورت تخت و بسیار صاف است، امکان استفاده از آن به شکلهای دیگر ممکنپذیر نیست و نمیتوان از آن در هر مکان خاصی استفاده کرد. برای مثال در برخی از مکانها لازم است که شیشه، حالت خمیدگی کمی داشته باشد، از این رو نمیتوان از شیشه فلوت برای آن مکان استفاده کرد.به وجود آمدن برخی از معایب در این نوع از شیشه میتواند به این علت باشد که زمان سردکردن شیشه در قلع، این فرآیند درست انجام نشده است.
در ابتدای ساخت این شیشه، برخی از مشکلات وجود داشت. یکی از این مشکلات این بود که کنارههای ظرفی که برای شناورکردن مواد مذاب استفاده میشد در این مواد قرار میگرفت. مشکل اصلی این بود که به این شکل، مواد شیشه خالص نبوده و برخی اضافات درون آن وجود داشت. از همین رو شیشه دارای معایبی بود که با پیشرفتن زمان و پیشرفت تکنولوژی این مشکل هم رفع شد. برای حل این مشکل از پلاتین در لبههای کار استفاده شد.
از دیگر مشکلاتی که برای ساخت شیشه فلوت بی عیب و نقص وجود داشت، این بود که افراد طریقه ساخت شیشه بسیار نازک را نمیدانستند.
فرق شیشه فلوت و ساده
در ابتدا برای این که بتوانید فرق شیشه فلوت و ساده را متوجه شوید باید متريال استفاده شده برای ساخت هر کدام را بدانید. برای ساخت شیشه ساده موادی هم چون فسیل پتاسیم، پودر سنگ، سیلیس، نمک گلابی، خاکستر سودا و برخی مواد دیگر که خام هستند را با اندازههای معین مخلوط میکنند. برای ساخت شیشه ساده، مواد مخلوطشده درون کوره و با دمای بسیار بالا قرارداده میشود و با روشهای مخصوص، درنهایت ماده ذوبشده شیشه تولید میشود.
برای ساخت شیشه فلوت به موادی همچون؛ پودر ماسه کوارتز، انواع ماسه دریایی، دولو میت، خاکستر سودا و برخی مواد دیگر نیاز است. برای ساخت شیشه فلوت، این مواد گفتهشده با یکدیگر ترکیب شده و درون کورهای که از قبل بسیار داغ شده است قرار میگیرد. این مواد هم مانند مواد شیشه ساده ذوب میشود. پس از آمادهشدن مواد شیشه فلوت، این مواد درون حوضچهای که از قلع پر شده است قرار میگیرد.
با توضیح ساختار، مواد و شیوه ساخت این دو نوع شیشه، تا حدودی تفاوت آنها مشخص شد. برخی از مواد استفادهشده برای شیشه ساده برای شیشه فلوت هم استفاده میشود. یکی از تفاوتهای اصلی شیشه ساده و شیشه فلوت همان شکل سردشدن مواد پس از ذوبشدن است. فرق دیگری که این دو شیشه با هم دارند در شفافیت است که شیشه ساده از میزان شفافیت کمتری برخوردار است. شیشه فلوت دارای ظاهری جذاب و زیبا است که چشم هر بینندهای را به خود جلب می کند.
سخن پایانی
شیشه فلوت، نوعی از شیشه است که بسیار طرفدار داشته و جذابیت خاصی دارد. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد این شیشه دادیم که شما میتوانید زمان انتخاب و خرید این نوع شیشه، این موارد را درنظر داشته باشید. برای سفارش انواع سازه های شیشه ای مانند نرده شیشه ای، نرده شیشه ای، پارتیشن شیشه ای و … می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.
شرکت شیشه تتراجام
سوالات متداول
- قیمت شیشه فلوت به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت شیشه فلوت با توجه به کیفیت و ضخامت آن، متفاوت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های ۰۹۱۲۵۰۹۸۹۸۶ – ۰۲۱۲۲۹۷۵۰۰۴ تماس بگیرید.
- شیشه فلوت چیست؟
شیشه فلوت همانند شیشه ساده ساخته شده و فرآیند نهایی تولید آن است که بین شیشه فلوت و شیشه ساده، تفاوت ایجاد می کند. این نوع از شیشه در قدیم وجود نداشته است. چون شکل ساختن آن جدیدا به وجود آمده و ساخت آن با تکنولوژی ترکیب شده است.
- فرق شیشه فلوت و ساده کدام است؟
برای ساخت شیشه ساده موادی هم چون فسیل پتاسیم، پودر سنگ، سیلیس، نمک گلابی، خاکستر سودا و برخی مواد دیگر که خام هستند را با اندازههای معین مخلوط میکنند. برای ساخت شیشه ساده، مواد مخلوطشده درون کوره و با دمای بسیار بالا قرارداده میشود و با روشهای مخصوص، درنهایت ماده ذوبشده شیشه تولید میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه نمایید.
سلام
لطفا بهم میگید برای سفارش این شیشه و شیشه رنگی باید چیکار کنم؟
با تشکر
سلام و وقت بخیر. دوست عزیز برای سفارش شیشه رنگی با شماره های درج شده در سایت تماس خاصل نمایید تا مشاورین ما راهنماییتون کنند.
سلام وقت بخیر
دقیقا من هم می خوام توی محل کارم از پارتیشن شیشه ای استفاده کنم
به نظرتون خوب میشه؟
سلام دوست عزیز
پارتیشن شیشه ای گزینه ی مناسبی برای محل کارتان می باشد.
سلام وقت بخیر ممنون بابت اطلاعات خوبتون
من از شیشه لاکوبل خیلی تعریف شنیدم شما به جز شیشه فلوت
شیشه لاکوبل هم دارید؟قیمتش چقدره؟
سلام کامران عزیز
بله شیشه لاکوبل طرفداران بسیاری دارد
شما می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و با
کارشناسان فروش با در این باره صحبت کنید
سلام. می تونیم از شیشه های فلوت برای فضاهای کوچک هم استفاده کنیم؟ مثلا اتاق جلسات.
سلام امیر عزیز
برای اطلاعات بیشتر درباره ی شیشه ی فلوت با شماره ی 0212297500 تماس بگیرید.
برای اتاق جلسات می توانید از پارتیشن شیشه ای هم استفاده کنید.
سلام وقت بخیر هزینه شیشه فلوت چطوری محاسبه میشه؟
سلام خدمت شما کاربر گرامی. معمولا قیمت شیشه فلوت به عواملی از جمله کیفیت و ضخامت شیشه بستگی داره. شما می توانید برای اطلاع از قیمت انواع شیشه فلوت و سایر مدل های شیشه رنگی با کارشناسان تتراجام تماس بگیرید: ۰۹۱۲۵۰۹۸۹۸۶ – ۰۲۱۲۲۹۷۵۰۰۴
سلام ببخشید از شیشه فلوت سکوریت نشده میشه بعنوان نرده شیشه ای استفاده کرد؟
سلام و درود. استفاده از شیشهی فلوت (float glass) بهعنوان نرده شیشه ای بهصورت عمومی توصیه نمیشود، زیرا شیشهی فلوت مقاومت کافی در برابر برخورد یا فشار ندارد و ممکن است به راحتی بشکند. به جای آن، برای کاربردهایی که به ایمنی بالا نیاز دارند، مانند نردهها، استفاده از شیشهی سکوریت شده توصیه میشود. شیشهی سکوریت شده در برابر ضربه مقاومت بیشتری دارد و در صورت شکستن، به قطعات کوچک و کمتر تیز شکسته میشود، که خطر آسیب را به حداقل میرساند.