امروزه پارتیشنهای شیشهای به یکی از محبوبترین روشها جهت تقسیمبندی فضای داخلی در ادارات، منازل و اماکن تجاری تبدیل شدهاند. این پارتیشنها نه تنها ظاهری شیک و مدرن به فضا میدهند، بلکه میتوانند به ایجاد حریم خصوصی، کاهش صدا و بهبود جریان نور طبیعی نیز کمک کنند. یکی از مهمترین تصمیماتی که بایستی در هنگام انتخاب پارتیشن شیشه ای بگیرید، ارتفاع آن است. در ادامه به بررسی عوامل مختلفی میپردازیم که باید در هنگام انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای به آنها توجه کنید.
عوامل مؤثر بر ارتفاع پارتیشن شیشه ای
بدون شک ارتفاع پارتیشن، نقش مهمی در کارایی و زیبایی فضا دارد. برای انتخاب صحیح ارتفاع پارتیشن شیشه ای، بایستی عواملی همچون: نوع کاربری، حریم خصوصی، نورپردازی، تهویه و زیبایی را مد نظر قرار داد. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی خواهیم کرد.
نوع کاربری
اولین عاملی که باید در انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای مورد توجه قرار دهید، تعیین نوع کاربری فضایی است که در آن از پارتیشن استفاده خواهد شد. نیازهایی مانند: حریم خصوصی، نورپردازی و تهویه در هر مکانی متفاوت میباشد، بنابراین یک ارتفاع استاندارد، در همه جا کاربردی نخواهد بود.
حریم خصوصی
اگر به حریم خصوصی کامل نیاز دارید، باید از پارتیشنها و درب شیشه ای تمام قد استفاده نمایید، در غیر اینصورت پارتیشنهای متوسط و کوتاه را نیز بسته به اهداف خاص شما، میتوانند گزینه مناسبی باشند.
نورپردازی
پارتیشنهای شیشهای میتوانند طوری طراحی شوند که به نور طبیعی اجازه دهند، در فضا جریان پیدا کند. اگر میخواهید نور طبیعی بیشتر در فضای خود داشته باشید، پارتیشنهای کوتاهتر گزینه بهتری هستند.
تهویه
ارتفاع پارتیشن شیشه ای میتواند بر جریان هوا در فضا تاثیر بگذارد. برای اینکه تهویه مطبوع به طور موثر در فضا جریان یابد، باید از پارتیشنهایی با فضاهای باز در بالا استفاده نمایید. همچنین لازم است به محل قرار گیری دریچه کولر یا اسپیلت در صورت استفاده از پارتیشنهای بلند، توجه داشته باشید.
زیبایی
در خصوص زیبایی فضا نیز ارتفاع پارتیشن شیشهای موثر است. پارتیشنهای بلند میتوانند فضایی رسمی و مجلل ایجاد کنند، در حالی که پارتیشنهای کوتاهتر فضایی صمیمی و دنج به وجود میآورند.
ارتفاع استاندارد پارتیشن در فضاهای مختلف
به طور کلی، ارتفاع پارتیشن شیشه ای می تواند بسته به نوع کاربری و سلیقه افراد متفاوت باشد. در ادامه به بررسی ارتفاع استاندارد پارتیشن در برخی از متداولترین فضاها میپردازیم:
ارتفاع پارتیشن اداری
استاندارد ارتفاع پارتیشن شیشه ای در ادارات، بسته به سه حالت زیر متفاوت است:
پارتیشن اداری تمام قد یا بلند: این پارتیشنها ارتفاعی بین 2.5 تا 3 متر دارند و به سقف میچسبند. حریم خصوصی کاملی را به وجود می آورند. همچنین به کاهش صدا نیز کمک کنند. برای اتاق جلسات، کنفرانس و مدیران بسیار کاربردی هستند.
پارتیشنهای متوسط: ارتفاع پارتیشن های شیشه ای متوسط بین 1.8 تا 2 متر میباشد و تعادل خوبی بین حریم خصوصی و ارتباط ایجاد میکنند. این پارتیشنها میتوانند تا حدودی صدا را كاهش دهند. همچنين باعث میشوند نور طبیعی در فضای اداری جریان یابد.
پارتیشنهای کوتاه: استاندارد ارتفاع پارتیشنهای کوتاه، بین 1.2 تا 1.5 متر است. این نوع از پارتیشنها برای فضاهای ادارای که حریم خصوصی اهمیت کمتری دارد، مناسب میباشد. پارتیشنهای شیشهای کوتاه برای ایجاد حس فضای باز در ادارات کوچک عالی هستند.
ارتفاع پارتیشن منزل
در منازل، پارتیشنها میتوانند برای جدا کردن فضای یک اتاق بزرگ به دو یا چند اتاق کوچکتر مورد استفاده قرار گیرند. در این حالت ارتفاع آنها تا سقف است. البته پارتیشنهای شیشهای برای جدا کردن فضای نشیمن از غذاخوری یا اتاق خواب از دفتر کار نیز کاربرد دارند و ارتفاع آنها معمولاً بین 1.2 تا 1.8 متر میباشد.
ارتفاع پارتیشن تجاری
همانطور که میدانید، پارتیشنهای شیشهای در اماکن تجاری (فروشگاهها، نمایشگاهها و…) نیز کاربرد دارند. این پارتیشنها برای جدا کردن بخشهای مختلف یک فروشگاه مثل: بخش لباس از بخش کفش مورد استفاده قرار میگیرند. ارتفاع این پارتیشنها معمولاً بین 1.2 تا 1.8 متر است. پارتیشن های شیشهای در نمایشگاهها، برای نمایش محصولات یا اطلاعات استفاده میشوند و ارتفاع آنها میتواند متغیر باشد. پارتیشنهای شیشهای نمایشگاهی میتوانند به جذب توجه مشتریان به محصولات یا خدمات، کمک کنند.
ارتفاع پارتیشن حمام و سرویس بهداشتی
پارتیشنهای شیشهای یا کابین دوش برای جدا کردن حمام و سرویس بهداشتی از بقیه فضای حمام استفاده میشوند و به حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از پخش آب به بقیه حمام کمک میکنند. ارتفاع پارتیشن شیشه ای حمام و سرویس بهداشتی، غالباً بین 1.8 تا 2 متر است.
مزایا و معایب ارتفاع های مختلف
همان گونه که بالاتر گفتیم، پارتیشنهای شیشهای بسته به عوامل مختلفی از جمله: نوع کاربری فضا، میزان حریم خصوصی مورد نیاز، نورپردازی، تهویه و زیبایی در ارتفاع مختلفی طراحی و اجرا میشوند. این پارتیشنها، هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
مزایا و معایب پارتیشن های کوتاه
پارتیشنهای شیشهای کوتاه، پرکاربردترین نوع در ادارات هستند و مزایا و معایب آنها به شرح زیر است:
ایجاد فضایی باز و دلباز
پارتیشنهای شیشهای کوتاه به نور طبیعی اجازه میدهند تا در فضا جریان یابد و حس فضای باز و دلباز ایجاد میکنند.
مناسب برای فضاهای کوچک
برای فضاهای کوچک بهترین گزینه، استفاده از پارتیشنهای شیشهای کوتاه می باشد. زیرا فضای موجود را بزرگتر جلوه میدهد.
عدم ایجاد حس جداسازی
مزیت دیگر استفاده از پارتیشن های شیشهای کوتاه، عدم ایجاد حس جداسازی است. از همین رو، برای محیطهایی که نیاز به ارتباط و همکاری دارند، بسیار مناسب هستند.
عدم انسداد نور و تهویه
با استفاده از پارتیشنهای شیشهای کوتاه، نور طبیعی و جریان هوا را مسدود نمیشود. در نتیجه، نیاز به روشنایی مصنوعی در طول روز کاهش مییابد، از تجمع آلایندهها و راکد شدن هوا نیز جلوگیری میشود.
حریم خصوصی کمتر
پارتیشنهای شیشهای کوتاه حریم خصوصی کمی ایجاد میکنند. بنابراین برای برخی از کاربریها که به حریم خصوصی بیشتر نیاز دارند، مناسب نمیباشند.
مزایا و معایب پارتیشن های بلند
پارتیشنهای شیشهای بلند نیز مزایا و معایب خاص خود را دارند، در ادامه به هر یک از آنها میپردازیم.
ایجاد حریم خصوصی بیشتر
یکی از مزیتهای اصلی پارتیشنهای شیشهای بلند این است که، حریم خصوصی کاملی ایجاد میکنند. به همین دلیل، برای مکانهایی مثل: اتاق جلسات و کنفرانس، مناسبترین نوع میباشند.
مناسب برای فضاهای بزرگ
در فضاهای بزرگ، به راحتی می توانید از پارتیشنهای شیشهای بلند استفاده کنید. زیرا فضای موجود را کوچکتر نشان نمیدهند.
جداسازی کامل فضا
ارتفاع پارتیشن شیشه ای بلند سبب میشود، بخشهای مورد نظر به طور کامل از یکدیگر جدا شوند. در محیطهایی که نیاز به سکوت و تمرکز وجود دارد، می بایست از این نوع استفاده شود.
انسداد نور و تهویه
پارتیشنهای شیشهای بلند نور طبیعی و جریان هوا را مسدود میکنند. این موضوع میتواند بر روشنایی و تهویه محیط تأثیر منفی بگذارد.
ایجاد حس جداسازی و محصور شدن
عیب دیگر پارتیشنهای بلند، ایجاد حس جداسازی و محصور شدن است. این موضوع میتواند برای برخی از افراد آزار دهنده باشد.
نکات مهم در انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای
علاوه بر عواملی که بالاتر به آنها پرداختیم، نکات مهم دیگری نیز وجود دارند که باید در هنگام انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای به آنها توجه نمایید.
بودجه
اولین گامی که باید در انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای بردارید، تعیین بودجه است. با این کار میتوانید مناسبترین نوع را با توجه به میزان بودجه خود، انتخاب نمایید.
نوع یراق آلات
لولا، دستگیره، قفل و… از جمله یراق آلاتی هستند که برای نصب و استفاده از پارتیشنهای شیشهای به کار میروند. کیفیت یراقآلات اهمیت بسیاری دارد، زیرا بر عملکرد و طول عمر پارتیشن تاثیر میگذارد.
نصب و اجرا
نصب پارتیشن شیشهای باید توسط افراد مجرب و با سابقه انجام شود. چراکه نصب غیر اصولی، میتواند باعث ایجاد مشکلاتی همچون: ناهمواری، نفوذ آب، گرد و غبار و کاهش طول عمر پارتیشن شود.
نظافت و نگهداری
پارتیشنهای شیشهای به مراقبت و نگهداری کمی نیاز دارند. جهت نظافت آنها میتوان از یک دستمال خیس و صابون استفاده کرد. بهتر است از مواد شوینده شیمیایی استفاده نکنید، چراکه بسته به نوع شیشهای که استفاده شده، احتمال آسیب وجود دارد.
جمع بندی
به طور کلی انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای به عوامل مختلفی همچون: نوع کاربری فضا، میزان حریم خصوصی مورد نیاز، نورپردازی، تهویه و زیبایی بستگی دارد.
بهتر است برای ایجاد حریم خصوصی کامل در محیطهایی مانند: ادارات و کتابخانهها از پارتیشنهای بلند (ارتفاع 2.5 تا 3 متر) استفاده شود. اما برای ایجاد فضایی باز و دلباز در محیطهایی مثل منازل و فروشگاهها، پارتیشنهای کوتاه با ارتفاع 1.2 تا 1.5 متر، انتخاب بهتری هستند. برای ایجاد تعادل بین حریم خصوصی و ارتباط، در فضاهای اداری و منازل، پارتیشنهای متوسط که داری ارتفاع 1.8 تا 2 متر میباشند، پیشنهاد میشوند.
علاوه بر موارد گفته شده، برای انتخاب ارتفاع پارتیشن شیشه ای لازم است، بودجه خود را در همان ابتدا مشخص کنید. از پارتیشنهایی با یراقآلات باکیفیت استفاده نمایید. نصب پارتیشن شیشهای را به افراد مجرب بسپارید.
شرکت شیشه رنگی تتراجام
سوالات متداول
- بهترین ارتفاع پارتیشن شیشه ای چیست؟
به طور کلی، بهترین ارتفاع پارتیشن شیشه ای به نیازها و سلیقه شما بستگی دارد. مثلا برای ایجاد حریم خصوصی کامل: پارتیشن بلند با ارتفاع 2.5 تا 3 متر مناسب است. جهت داشتن یک فضای باز با نور طبیعی خوب: پارتیشن کوتاه با ارتفاع 1.2 تا 1.5 متر، انتخاب بهتری میباشد. همچنین اگر میخواهید تعادل بین حریم خصوصی و ارتباط در محیط شما وجود داشته باشد، پارتیشن شیشهای متوسط با ارتفاع 1.8 تا 2 متر را انتخاب نمایید.
- عوامل مؤثر بر ارتفاع پارتیشن کدامند؟
نوع کاربری، حریم خصوصی، نورپردازی، تهویه و زیبایی، عواملی هستند که باید در انتخاب ارتفاع پارتیشن مورد توجه قرار گيرند. برای آشنایی بیشتر با هر یک از این موارد میتوانید به مطالب همین مقاله رجوع کنید.
بدون دیدگاه